Здравейте, приятели и фенове на моторните спортове и зелените технологии! ?
Предстои 3-то поредно състезание с водородно задвижвани автомобили (мащаб 1:10) в България за ученици 8-12 клас, част от международното семейство Horizon Grand Prix.
Екипът на Технократи събра отбори от няколко училища в страната, които се включиха със страхотна енергия и желание в проекта. През изминалите месеци учениците се подготвят усърдно за Horizon Grand Prix, София 2023. 
Всеки отбор конструира шасито и купето на своя автомобил и преминава през редица тренировки за оптимизиране на използвания водород чрез горивна клетка.
Отборите вече нямат търпение да ви покажат, на какво са способни техните водородни автомобили (мащаб 1:10). 
Състезанието продължава 4 часа, като отборът направил най-много обиколки е големият победител, който ще представи България и ще премери сили с отбори от цял свят на световния финал, който тази година ще се проведе в далечен Лас Вегас, САЩ от 11 до 14 септември! ? 
Дължим да изкажем специални благодарности на Merx Global в лицето на Критиан и Павел Пеневи, които ще подкрепят отборът победител за участието му в световният финал! 
Училищата и отборите, които се включват тази година са: 18-то СОУ “Уилям Гладстон”, ПГ “Проф. д-р Асен Златаров” Видин, СУ “Емилиян Станев” – Велико Търново,  RC Враца, ПМГ “Академик С. Корольов” Благоевград и ПГТР Русе!
Благодарим за подкрепата на Българска Федерация по Автомоделен Спорт, която съдейства с цялостната организация по създаването на трасето и измервателната система! 
Официални партньори: 
Merx Global, Horizon Educational, Lenovo България и ING България! ?

Къде: Учебен комплекс Българско школо 
(кв. Младост 2, адрес: „Генерал-майор Васил Делов“ 10)

Кога: 10 юни (събота), 11:00 – 17:00 ч.

Вход: СВОБОДЕН
Очакваме ви ?