Ако Вие или Вашето дете имате желание да се занимавате с този спорт и си задавате въпроса КАК ДА ЗАПОЧНА, то тук ще намерите отговорите на повечето от вашите въпроси!

Това са класовете най-подходящи за начинаещи:

1. EЛЕКТРО КЛАСОВЕ On road

ELECTRIC STOCK деца – мащаб 1/10 и ELECTRIK STOK
Много подходящ за начинаещи, защото техническите изисквания залегнали в правилника на БФАМС правят начинаещите състезатели равнопоставени. В този клас електромоторите са ограничени и са еднакви за всички състезатели откъм мощност. Най-ниско бюджетен клас за начинаещи състезатели/любители/ – комплектован модел, готов за състезание за деца не надвишава 500 лв.

2. КЛАС 1/10 I.C. 200 mm PULL STARTER – ROTO STARTER

 Най-ниско бюджетен клас от класовете с ДВГ – On road. Всички модели са равнопоставени по отношение на работен обем на двигателя и технически характеристика. Окомплектован модел, готов за състезание за начинаещи не надвишава 500 лв.


3. КЛАС – Електро – БЪГИ 1/10 свободен клас Off Road

Най-ниско бюджетен клас в състезанията Off Road. Всички модели са равнопоставени по отношение на ел. двигателя и технически характеристика, което поставя състезателите при равни условия. Окомплектован модел, готов за състезание за начинаещи не надвишава 360 лв.

 Подробна информация и консултации относно цени, модели, резервни части и акумулатори можете да получите от:

– Магазините, партньори на БФАМС:

  • Магазин Хоби Дик – http://www.hobbydick.com/ консултант Димитър Лесковски

  • Стелди Еър – http://www.steldi-air.com/ консултант Станимир Станев

    – Спортни клубове и писти:

  • АВТОМОДЕЛЕН КЛУБ – ЛЕВСКИ – В клубът се развиват всички електрокласове включени в правилника на БФАМС. Лице за контакт: Пламен Пенчев тел. 0878946249

     

  • МОДЕЛ КЛУБ КИНЕТИК – РУСЕ – Водещ клуб в който се развиват всички класове, организатор и домакин на три турнира годишно за електро класове на закрита мобилна писта.
    http://www.eborc.net/galerii/r1-nov2012-ruse-bulgaria/#
    Лице за контакт: Тодор Томов, тел. 0889252502
  • СПОРТНО-ТЕХНИЧЕСКИ МОДЕЛЕН КЛУБ – ВРАЦА – В клубът се развива клас ЕЛЕКТРО СТОК, ЕЛЕКТРО СТОК ДЕЦА, класовете ДВГ – Off road и On road. Клубът стопанисва първата в страната изградена и пусната в експлоатация открита писта през 2004 г. носеща името на Огнян Филипов – основател и дългогодишен председател на БФАМС. На пистата се провеждат поне три от кръговете за ДШ на БФАМС, а клубът изгражда всяка година временна писта в местността Леденика за провеждане на кръг от ДШ Off road.
    http://konkurent.bg/article/53072/modelisti-pecheliat-4-medala-v-domakinsko-sustezanie; https://goo.gl/2vnejkhttps://goo.gl/mLbczt ; https://goo.gl/4WFQeo
    Лице за контакт: Дамян Петров, тел. 0889323015
  • АСОЦИАЦИЯ НА МОДЕЛИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ – СОФИЯ – Писта Сливница – състезания се провеждат само в електрокласове един-два кръга от ДШ на БФАМС.
    http://slivnitsa.com/2010/10/18/on-road-racing
    Лице за контакт: Калин Кокошаров, тел. 0888252388

     

  • Писта БАНКЯ – провеждат се турнири Off road, организирани от Стелди Еър, както и кръг от ДШ на БФАМС.
    http://goo.gl/8dlhgo ; http://goo.gl/U2MNBL
    Лице за контакт: Станимир Станев, тел. 0876372681
  • МОДЕЛ ЯХТ КЛУБ – ПАЗАРДЖИК –  Пистата се изгражда временно за провеждане на национално състезание по автомоделизъм съвместно с Двореца на Децата – София, БФАМС и Община Пазарджик. http://konkurent.bg/article/49385/nashi-modelisti-obraha-medalite-v-pazardjik
    Лице за контакт: Николай Георгиев, тел. 0878877097.

  • ТИМ СПЕЦРЦ – ВАРНА – На пистата се провеждат състезания от ДШ във всички класове Off road и Оn road. Писта ШУМЕН: http://rctrackshumen.com/Multi_RC_Track_Shumen/Nacalo.html
    Лице за контакт: Юрий Трънчев, тел.0898767276